CRAIOVA
RESTART - O noua sansa pentru someri si persoane inactiveProiect cofinantat din Fondul Social European prin “Programul Operational Capital Uman 2014-2020”
Axa prioritara 3: “Locuri de munca pentru toti”
Prioritatea de investitii 8.i: Accesul la locuri de munca pentru persoanele aflate in cautarea unui loc de munca pentru persoanele inactive, inclusiv pentru somerii de lunga durata si pentru persoanele cu sanse mici de angajare, inclusiv prin initiative locale de angajare si sprijin pentru mobilitatea fortei de munca
Obiectivul Specific 3.1: Cresterea ocuparii somerilor si a persoanelor inactive, cu accent pe somerii de lunga durata, lucratorii varstnici (55-64 ani), persoanelor cu dizabilitati, persoanelor cu nivel redus de educatie
Obiectivul Specific 3.4: Imbunatatirea nivelului de competente, inclusiv prin evaluarea si certificarea competentelor dobandite in sistem non-formal si informal al somerilor si persoanelor inactive, cu accent pe somerii de lunga durata, lucratorii varstnici (55-64 ani), persoanelor cu dizabilitati, persoanelor cu nivel redus de educatie
Titlul proiectului: ,,RESTART – O noua sansa pentru someri si persoane inactive”
Numar de identificare al contractului: POCU/1080/3/16/157575
Beneficiar: FEDERATIA PATRONATELOR INTREPRINDERILOR DE LA MICI LA MARI (FPIMM)
Despre Proiect
Informații generale despre proiect
Federația Patronatelor Întreprinderilor de la Mici la Mari – FPIMM (Lider), în parteneriat cu Asociația Asistenților Sociali Profesioniști PROSOCIAL (Partener 1) și A&C PROIECTE SI CONSULTANȚĂ MANAGERIALA S.R.L. (Partener 2) implementeaza proiectul „RESTART – O nouă șansă pentru șomeri și persoane inactive”, cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, începând cu data de 03.01.2023.
Proiectul este co-finanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, Axa Prioritară 3 – Locuri de muncă pentru toți.
Obiectivul general
Obiectivul general al proiectului este promovarea unei ocupări sustenabile și de calitate a minim 201 șomeri și persoane inactive, cu accent pe șomerii de lungă durată, lucrătorii vârstnici (55-64 ani), persoanelor cu dizabilități, persoanelor cu nivel redus de educație, din regiunea SV Oltenia și Nord-Vest, sprijinirea mobilității acestora prin acțiuni complexe de consiliere și mediere a muncii, formare, evaluare de competențe.
Obiectivele specifice ale proiectului
Obiectivele specifice ale proiectului constau în:
OS1. Creșterea numărului de persoane care vor beneficia de sprijin în cadrul proiectelor finantațe prin POCU prin identificarea și înscrierea a 201 persoane în grupul țintă al proiectului.
OS2. Facilitatea integrării pe piața muncii a 201 persoane din regiunile S-V
Oltenia și Nord- Vest prin furnizarea de servicii specializate pentru stimularea ocupării, din care 93 își vor găsi un loc de muncă/ocupa pe cont propriu.
OS3. Imbunătățirea nivelului de competențe a 168 de șomeri și persoane inactive cu domici- liul în regiunile SV Oltenia și Nord-Vest, prin participarea la programe de calificare nivel 2 (360 ore).
OS4. Recunoașterea competențelor aferente cerințelor locurilor de muncă a 33 de șomeri și persoane inactive cu domiciliul în regiunile SV Oltenia și Nord-Vest, prin intermediul programelor de evaluare a competențelor obținute pe alte căi decât cele formale.
Grupul țintă
Grupul țintă al proiectului este reprezentat de 201 șomeri și persoane inactive, cu accent pe șomerii de lungă durată, lucrătorii vârstnici (55-64 ani), persoane cu dizabilități și persoane cu nivel redus de educație.
Rezultate proiectului
Rezultate așteptate ale proiectului:
A1.1. Selectarea și menținerea grupului țintă care va participa la activitățile proiectului:
-minim 201 persoane selectate în grupul țintă;
-metodologie de selecție a grupului țintă elaborate.
A2.1. Servicii de informare și consiliere profesională:
-minim 201 persoane informate și conciliate;
-metodologie de informare și consiliere profesională elaborate.
A2.2. Servicii de mediere a muncii:
-201 persoane mediate în muncă,
-metodologie de mediere a muncii elaborate;
-93 de persoane care și-au găsit loc de muncă/ ocupate de cont propriu.
A3.1. Organizarea și derularea de programe de formare profesională a adulților:
-programe de calificare nivel 2 organizate pentru 168 persoane;
-168 persoane calificate;
-metodologie de formare elaborate;
-10 seminarii teme secundare și orizontale organizate.
A4.1. Evaluarea și certificarea competențelor profesionale:
-33 persoane beneficiare ale unui program de evaluare și certificare a competențelor profesionale.
Valoarea totală a proiectului (lei): 3.187.775,54 lei, din care valoarea cofinanțării UE (lei): 2.664.224,54 lei, valoarea nerambursabilă din bugetul național 470.157,33 lei și valoarea cofinanțării beneficiarului 53.393,35 lei.
Durata proiectului: 12 de luni, respectiv 3 Ianuarie 2023 – 31 decembrie 2023.
“Proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020”
Ultimele Anunturi
Lansarea Proiectului “RESTART – O nouă șansă pentru șomeri și persoane inactive” – Craiova
ANUNȚ PRIVIND DEMARAREA PROIECTULUI “RESTART – O nouă șansă pentru șomeri și persoane inactive”...